onsdag 19 maj 2010

Centerns skeva verklighetsuppfattning



Centerpartiet har tapetserat Göteborgs reklampelare med budskap som "Klimatet behöver fler bilar" och "Piga eller VD?" (tillsammans med en bild på en kvinna som ler lite käckt).

För det första - hur ska bilar kunna "rädda" klimatet? Jag har full förståelse för att väldigt många människor behöver bilar för att kunna ta sig till jobbet, hämta ungar på dagis och så vidare. Det är inte det. Men att tro att vi ska kunna köra runt precis som tidigare och att alla ska ha bytt till miljöbilar inom några år är bara så oerhört korkat. Det absolut enklaste och bästa sättet att göra något åt klimatproblemen är att göra mindre. Köra mindre, arbeta mindre och konsumera mindre. Förhoppningsvis leder det också till att människor börjar leva lite mer.


För det andra - jag förstår att Centerpartiet vill göra pigyrket till något "fint". Problemet är bara att det inte är det, det har aldrig varit och kommer förmodligen aldrig att bli. Vilken rik östermalmsdam skulle plötsligt få för sig att åka hem till någon sjukskriven kvinna i Sundbyberg för att städa? Det funkar inte så. RUT-avdraget är bara ett sätt att legitimera något som borde vara utdött för länge sen nämligen överklassens utnyttjande av underklassen för att göra det som de själva helst vill slippa.

Jag blir bara så trött.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant som det är sagt.

Valter sa...

Instämmer. Rasmus Fleischer på Copyriot är också inne på detdär med centern och bilen: http://copyriot.se/2010/05/20/frihetsmaskinen/

Valdemar sa...

Intressant. Visst är bilen en frihetsmaskin. Frågan är bara vad den friheten är värd.