onsdag 4 juni 2008

Do You Wanna Dance?

En del låtar finns som bekant i väldigt många olika versioner. Do You Wanna Dance? är en sån låt. Den skrevs ursprungligen av Bob Freeman 1958 och har sen dess spelats in av alla möjliga artister, från Cliff Richards till The Ramones. Men vilken version är egentligen bäst?
Jag tänkte ge er chansen att avgöra själva genom att lägga upp några videor som jag hittade på Youtube. Själv håller jag nog mammorna och pappornas version från 1966 som den bästa inspelningen (jag tror Jens Lekman är benägen att hålla med mig) och Beach Boys version, som förmodligen är den mest välkända, som god tvåa. Men Cliff Richards & The Shadows har nog de coolaste movesen. Och Japonesian Ball Foundation förtjänar också någon sorts stilpoäng eftersom de är så underbart japanska.


Bobby Freeman




Cliff Richards & The Shadows




The Beach Boys




The Mamas & The Papas




Bette Middler




The Ramones




Japonese Ball Foundation

3 kommentarer:

Grumpy Ninja sa...

Jag tror inte det finns någon av de 3247832 versionerna som finns som kan mäta sig med The Mama's and The Papa's. Den låten är så himla underbar att jag får rysningar varenda gång jag lyssnar på den och jag älskar precis allt med den.
Kanske tonhöjningen mest av allt.

hillevi sa...

Vilken kul idé! Jag har alltid haft en soft spot för m&p (deras version av "Dream a little…", som jag såg i nåt annat inlägg: också den bästa av alla), men det var roligt att jämföra. Tolkningar, man skulle kunna blogga om bara det.

Anonym sa...

Härlig sammanställning :)