måndag 2 juni 2008

Dream a little dream of me

En gång för länge sedan, långt innan du och jag föddes, fanns det ett land som hette Blomsterlandet. I Blomsterlandet var alla människor lyckliga. De hade blommor i sitt hår, rökte hasch och spelade in musik hela dagarna. Paul McCartney var Blomsterlandets president och vid sin sida hade han bland annat Dennis Wilson, John Sebastian, Arthur Lee, Joni Mitchell och en massa andra. Inte nog med detta. I Blomsterlandet var dessutom alla människor snälla och trevliga mot varandra för de trodde på någonting så gammalmodigt som att man skulle behandla sin nästa som man själv ville bli behandlad.

Snällast av alla var John Philips, Michelle Phillips, Denny Doherty och Mama Cass Elliot. Man behöver bara se en bild eller höra tio sekunder av valfri låt med The Mamas & The Papas för att förstå hur snälla de var.
Den 29 juli 1974 dog Mama Cass Elliot av en hjärtattack. Några år därefter började en period som brukar kallas för "80-talet" och alla människor blev plötsligt kalla, cyniska, ironiska, självupptagna, fula och tråkiga.

Ja, ja. Det kanske inte var riktigt så. Men vi kan väl leka det?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, hela samhället fick kanske efterverkningar av haschet. Det är en bedräglig drog. Kanske just därför en av de ondskefullaste.

Valdemar sa...

Ja, så var det nog. Det var inte meningen att glorifiera haschkulturen på något sätt även om det kanske verkade lite så.