onsdag 16 april 2008

Snille och smak

Ytterligare en undersökning har genomförts och kan läggas till handlingarna. Resultatet är förkrossande. Skivan Born To Run från 1975 utsågs till Bruce Springsteens bästa skiva med en enastående majoritet. På vilket sätt vi kan använda oss av denna vetskap och vad det kan tänkas få för konsekvenser i framtiden återstår att se.

Något som slog redaktionen vid sammanräkningen av rösterna är dock det låga valdeltagandet. Jämfört med tidigare undersökningar kan vi se en tydligt avtagande trend - från 14 till 10 deltagare. En oberoende utredningsgrupp har tillsats för att ta reda på vad detta låga valdeltagande kan tänkas bero på och kommit fram till att detta kanske helt enkelt inte är någon fråga som berör tillräckligt. Ett annat alternativ skulle också kunna vara att alla besökare kanske inte har hört alla Bruce Springsteens skivor och därmed inte anser sig vara omdömesgilla nog för att fatta ett bra beslut.
Redaktionen ställer sig synnerligen skeptisk till båda dessa alternativ. Att Bruce Springsteen inte skulle beröra uppfattar vi som en stark kränkning mot allt som vi i redaktionen står och verkar för. Att alla besökare inte är tillräckligt bevandrade inom den Springsteenska sfären är förvisso ingen omöjlighet men det är ändå inget som vi kan ta direkt hänsyn till.

I alla fall har vi tagit till oss av kritiken och bedömt det som lägligt att genomföra en undersökning där alla medborgare kan deltaga - oavsett bakgrund, kön, sexuell läggning eller etnicitet.
Veckans undersökning går alltså ut på att säkerställa bloggbesökarnas smak. Personer med dålig smak kommer eventuellt att avstängas från bloggen på livstid. Kompromissredaktionen anser nämligen att god smak är något som alla människor på ett eller annat sätt bör tillägna sig.

Valdemar Möller
tf. ordförande för Kompromissredaktionen

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om inte Eddie Meduza vinner nya omröstningen så är valet riggat!!

Anonym sa...

(Jag röstade på Eddie, såklart) Kan du inte skriva några rader om Habermas och deliberativ demokrati? Jag har slutat tro på representativ demokrati, för pöbeln är fan ta mig för trög.

the lost feeling sa...

hehehe.

Tim Sterner sa...

Grattis till kompromissredaktionen på namnsdagen. Eller rättare sagt grattis till redaktören.

Valdemar sa...

Tack Tim.

Anonym sa...

test