söndag 9 mars 2008

Utvärdering

Den 3:e till 9:e mars 2008 genomfördes en enkätundersökning på websidan http://kompromiss.blogspot.com. Syftet med undersökningen var att på ett empiriskt sätt klargöra besökarnas åsikter om sidan för att i fortsättningen kunna ha dessa åsikter i beaktande vid författande av nya inlägg.
Antalet personer som medverkade i undersökningen var 8 och de var fördelade på 52 olika kön och 37 olika nationaliteter. Resultatet ser ut som följer:

1. Vad tycker du om den här bloggen?

0% ansåg att bloggen var pretentiös och tramsig.
75% ansåg att bloggen var läsvärd för det mesta (eller t.o.m. riktigt bra).
0% hade aldrig läst bloggen tidigare.
25% ansåg att bloggen var bra men att det var för lite naket.

Kommentar: Pretentiöst trams har alltid varit ett ledord för Kompromissredaktionen, därför är det med viss besvikelse vi ser att vi tycks ha misslyckats en smula med denna föresats.
Det är förstås smickrande att se att en så övervägande del anser att bloggen är läsvärd, vi kan dock inte utesluta att detta enbart är fjäsk från deltagarnas sida.
Vad det gäller nakenbilder törs inte redaktionen utlova någonting på förhand, men vi lovar att ha synpunkten i beaktande vid nästa redaktionsmöte.


2. Vad tycker du om upphovsmannen till bloggen?

12,5% tycker att han är pretentiös och tramsig.
50% tycker att han är snäll och trevlig.
25% tycker att han är alkoholiserad ochdepressiv.
25% tycker att han är blyg och försynt.
12,5% tycker att han är knepig och svårbegriplig.
0% bryr sig inte.
25% tycker att han är bra men att det är för lite naket.


Kommentar: Eftersom åsikterna tycks gå isär här är det svårt att fälla något slutgiltigt omdömande. Vi kan helt enkelt bara konstatera att de medverkande i undersökningen är lika osäkra på var de har upphovsmannen som han är själv. Kanske är det till och med så att upphovsmannen inte bara är på ett sätt utan flera olika? Tanken svindlar.


3. Vad vill du se mer av på bloggen?

37,5% vill se mer musik.
37,5% vill se mer film.
50% vill se mer litteratur.
25% vill se mer serier.
25% vill se mer vetenskap.
37,5% vill se mer filosofi.
37,5% vill se mer psykologi.
37,5% vill se mer sport.
50% vill se fler dagboksanteckningar.
37,5& vill se fler noveller.
37,5% vill se fler dikter.
37,5% vill se mer politik.
37,5% vill se mer mer listor.
37,5% vill se fler reseskildringar.
50& vill se fler flygande pingviner.
37,5% vill se mer nakenbilder.

Kommentar: Även här är det mycket svårt att dra några egentliga slutsatser. Vi väljer att se resultatet som ett tecken på att det inte är någon större mening att gå väljarna till mötes eftersom alla vill så olika saker. Det där med demokrati är följaktligen överskattat.
Därför kommer vi att köra på ungefär som tidigare. Men ett löfte är i alla fall att det kommer komma fler flygande pingviner eftersom detta tycks vara en stark önskan hos flera. Måhända kommer det även ett inlägg om sport, i sådana fall curling eftersom det är den enda sport som redaktionen aktivt utövar och sätter något större värde i.

Slutligen vill vi återigen ta tillfället i akt att tacka alla medverkande. Tack vare er insats har 8 afrikanska barn fått en större chans till överlevnad.

1 kommentar:

Anonym sa...

haha afrikanska barn, du är rolig du valdemar!